Садові доріжки: «гарячі» тренди та улюблена класика

Облаштування будь-якого саду передбачає наявність доріжок, адже саме вони є «поєднуючим елементом» усіх зон саду. В залежності від вашого бажання садова доріжка може мати пряму або звивисту форму, а також – різну ширину. Зазвичай центральні доріжки є більш широкими, а периферійні інколи навіть схожі на тоненькі стежки. Важливою умовою ландшафтного дизайну є стилістична відповідність доріжок до загальної концепції простору.
Доріжка створена для виконання подвійної місії – дизайнерської та утилітарної. Вона не тільки дозволяє комфортно переміщуватися по території у будь-яку погоду, але і забезпечує доступ у всі локації саду. З дизайнерської точки зору доріжки в саду надають традиційній ділянці непередаваної самобутності, затишку та респектабельності. Мощення доріжок є також найпростішим способом створення бажаної перспективи.



СПОСОБИ МОЩЕННЯ ТА ЇХ ОСОБЛИВОСТІ

У сучасному ландшафтному дизайні відомо багато різних елементів для мощення, від простих і доступних до елітних пропозицій. Наша компанія пропонує актуальні матеріали та технології:
• Декоративне мощення. В якості основного матеріалу використовується галька. Завдяки майстерності дизайнера садове покриття являє собою справжній витвір мистецтва, з унікальним візерунком.
• Укладка клінкеру - один з найпопулярніших видів мощення, доріжка з бруківки підкорює стриманою класичною красою. Застосування надвисоких температур випалу забезпечує високі експлуатаційні характеристики тротуарної цегли: мінімальний рівень водопоглинання, морозостійкість, міцність, резистентність до агресивних речовин.
• Мощення натуральним каменем забезпечує аристократичну естетику. Така садова доріжка може бути різних кольорів і відтінків, форм і текстур. Матеріал відомий безпрецедентною зносостійкістю і не потребує особливого догляду, але вартість його окремих різновидів знаходиться угорі прайсу.
• Гравійні доріжки та майданчики. Гравій приваблює доступною ціною і зручністю монтажу доріжок, без складних земляних робіт і цементування. Щебінь прекрасно поєднується з іншими матеріалами і прослужить кілька десятиріч.
• Мощення дерев'яними спилами – оригінальний і простий спосіб облаштувати свій сад в еко-стилі. Неповторний візерунок деревини зачаровує, доріжки виглядають особливо ефектно поряд з дерев’яними лавочками та альтанками. Це доступний і екологічний матеріал, зручний в укладці.
• Доріжки з мульчі. В ландшафтному дизайні використовується стружка, тріска та кора дерев. На відміну від дрібної фракції, такий тип мульчі не спресовується і зберігається достатньо довго. При необхідності кору та тріски фарбують у різні кольори, що підвищує їх декоративну цінність.
• Крокові доріжки. Виготовляються з цементу або з натурального каменю у вигляді окремих плит. Кожна плитка для садових доріжок розташовується на певній відстані, що дає можливість траві заповнювати навколишній простір. Це створює враження легкості і максимальної природності.



ЯКІ ФІГУРНІ ЕЛЕМЕНТИ МИ ЗАСТОСОВУЄМО?

Сучасний ринок пропонує вражаюче розмаїття фем (фігурних елементів мощення), серед яких можна знайти ідеальний варіант для садових доріжок у будь-якому стилі. В залежності від технології вони виготовляються з бетону або природного каменю різних порід. Завдяки використанню новітніх технологій виготовлення та обробки зовнішній вигляд тротуарної плитки з бетону нерідко наближений до натурального каменю.

До найбільш затребуваних видів ФЕМ належать:
• Плитняк – матеріал з однорідною товщиною, але нерівними краями. Саме вони надають доріжкам самобутності та природнього вигляду. Плитняк має привабливий глянсовий блиск і гладеньку поверхню.
• Тротуарна плитка. Суцільне покриття з універсальним дизайном. Легко впишеться в ландшаф і гармонійно доповнить його. Для позбавлення від слизькості поверхні у дощову погоду рекомендується додаткова обробка.
• Бруківка. «Золота класика» - елегантна і надійна. Фігурні елементи мощення преміум-сегменту, які однаково вдало підійдуть як для приватного саду, так і для території загального користування.
• Галька. Каміння дрібної або середньої фракції, яке укладається на бетонну суміш. Вдалий вибір для створення доріжок у східному або середньоземноморському стилі.
Поняття «ФЕМ» також включає в себе дорожні елементи (поребрики, бордюри, відливи) та елементи благоустрою (вазони для квітів, урни тощо).


ІДЕАЛЬНА САДОВА ДОРІЖКА: ГОЛОВНІ ВИМОГИ

При грамотному підході доріжка здатна виконувати всі свої функції, милувати око та дарувати комфорт і безпеку. В першу чергу, вона має бути міцною та надійною і прослужити вам максимально довгий термін. На жаль, садові доріжки своїми руками не завжди відповідають означеному критерію. Для професійного монтажу необхідні певні знання, практичний досвід і цілий набір інструментів. Залучення професіоналів стане гарантією бездоганної якості та забезпечить безпроблемну експлуатацію.
Поверхня доріжок повинна не мати гострих кутів і виступів, а також не бути слизькою. Особливої актуальності набуває ця вимога для родин з маленькими дітьми.
Важливим фактором вибору виступає ціна матеріалів і робіт, але широкий набір пропозицій дає значний простір для індивідуального вибору, з урахуванням ваших очікувань і фінансових можливостей.
Доріжка створена прикрасити ваш сад, внести в нього неповторність і стати ненав’язливим свідченням вишуканого смаку господарів. Спеціалісти нашої компанії допоможуть втілити найамбітніші дизайнерські задуми і створити справжній куточок відпочинку для душі і тіла.

Робота додана: 13.06.24

Вгору