Вибір меблів під інтер’єр: правила бездоганного стилю

У Львові м’які крісла дивани завжди були і залишаються втіленням затишку та вишуканості. Це – центральний елемент інтер’єру, який одразу привертає погляд. Саме тому дизайнери приділяють таку увагу гармонійній інтеграції меблів в навколишній простір приміщення. Знання простих правил допоможе вам грамотно підібрати м’які меблі та створити куточок краси і витонченості у будь-якій кімнаті.

Торговий центр Марк пропонує розкішний асортимент м’яких меблів в усіх актуальних стилях – від класики до лофту, хайтеку та етно. Всі товари відрізняються не тільки оригінальним зовнішнім виглядом, але й високою якістю та функціональною досконалістю. Це – надійна основа для втілення ваших амбітних дизайнерських мрій.


КОЛІР МЕБЛІВ І СТИЛЬ ІНТЕР'ЄРУ

Кімнати невеликого розміру вдасться візуально розширити за допомогою світлих відтінків шпалер і штор, але меблі доречно вибирати з темною обшивкою. Це дозволить зробити їх візуально меншими. Протилежне правило стосується великих приміщень – тут бажано встановити габаритні, розкішні меблі. Компактні дивани та крісла будуть мати досить скромний вигляд та «*********** у просторі».

• Для приміщень в стилях конструктивізм і техно вдалим рішенням стануть крісла та дивани в насичених кольорах – червоному, темно-синьому, зеленому.
• Для класики можна замовити меблі бежевого, коричневого, золотавого, червоного, білого кольорів. Буде доречним рослинний орнамент обшивки.
• Для веселого кантрі радимо придбати обстановку в природніх кольорах – жовтому, бежевому, світло-зеленому.
• Стиль модерн традиційно асоціюється з золотистими, бежевими, бузковими, світло-сірими тонами.
• Динамічний хайтек вдало поєднується з меблями чорного або сірого кольору, а також – яскравими «кислотними» відтінками.
• Шляхетний арт-деко знайшов своє втілення у червоному, синьому, блакитному, смарагдовому.

Перед покупкою меблів можна провести невеличкий експеримент – роздрукувати фото омріяного дивана чи крісла та прикласти його до фото своєї кімнати. Більш досвідчені «айтішники» можуть скористатися Фотошопом.



АКТУАЛЬНІ ВАРІАНТИ КОЛІРНИХ ПОЄДНАНЬ

Провідні дизайнери світу для створення оригінальних інтер’єр них рішень користуються спеціальними колірними схемам.
Так, монохромна схема передбачає оформлення всієї кімнати в одному кольорі, але в різних по насиченості відтінках. Наприклад, темно-сірі меблі розташовуються поряд зі ********** шторою та шпалерами «металік». Темно-зелений диван прекрасно пасує до лаймової штукатурки та т.п.
Прихильники нейтральної схеми надають перевагу нейтральним тонам меблів (які відомі своєю універсальністю) та яскравими кольорами стін. Наприклад, це встановлення білого дивану на фоні лазурових шпалер або ж ніжно-жовтих крісел поряд з пурпуровими стінами. Використовувати дане правило можна і навпаки: яскраві меблі - нейтральні стіни.
Комбінована схема сподобається прихильникам епатажного дизайну та сміливих поєднань. Тут яскравим може бути все – і меблі, і стіни, і елементи декору. Ефектно виглядає зелена софа на фоні бузкової портьєри або помаранчеве крісло поряд з ніжно-рожевими шпалерами. Вирушаючи на зустріч дизайнерським експериментам, потрібно не забувати про почуття міри та власне сприйняття нової обстановки. Найголовнішим критерієм вибору є ваш душевний комфорт і піднесений настрій.

mark-lviv.com.ua
Робота додана: 12.06.24

Вгору