Як вибрати металопластикові вікна?

Всі, хто мав можливість оцінити переваги металопластикових вікон, навряд чи повернуться до дерев’яних аналогів. Недарма сьогодні якісний металопластик практично витіснив деревину: він доступний, простий у догляді й надійний. Інтернет-магазин «Вітраж» та інші відомі онлайн крамниці пропонують продукцію лише від перевірених роками виробників. Потенційному покупцю важливо знати, як правильно підбирати металопластикові конструкції, щоб такі неприємності, як протяги, запотівання, пліснява та інше, вас оминули.


ВІКНА У КВАРТИРУ ТА БУДИНОК: РІЗНИЦЯ Є

Сучасний ринок профілів з такого матеріалу настільки великий, що навіть покупці, які добре знаються на справах будівництва й ремонту, іноді не можуть зробити вибір. Спеціалісти рекомендують для початку визначитись, куди саме ви збираєтесь монтувати вироби – у приватний будинок чи квартиру, і вже на основі цього обирати варіант, який вас влаштує.

● Квартира. Головними вимогами до вікон для квартири є ідеальна шумоізоляція. Надавайте перевагу варіантам, які поглинатимуть звуки автомобілів, громадського транспорту та гомін з дитячого майданчика. Звертайте увагу також на безпечність профілів та можливість вентиляції приміщення. Так, якщо ви мешкаєте на першому-другому поверхах, спеціалісти рекомендують додатково подбати про спеціальні захисні елементи. Якщо в домі є дитина, забезпечте віконні профілі спеціальними блокувальними елементами.

● Будинок. В приватних будинках на перше місце виходять теплоізоляційні характеристики обраного склопакета. Щоб якомога більше економити на опаленні в морозну пору року, краще встановити металопластикові профілі, простір між склом в яких заповнюється спеціальним інертним газом. Він допомагає прекрасно зберігати тепло всередині оселі. Влітку такі склопакети не пропускатимуть спеку до приміщення. Незважаючи на те, що вартість таких вікон вища за вартість стандартних виробів, різниця окупиться вже в перший опалювальний сезон.


ТИПИ ВІДКРИВАННЯ

Даний показник є важливою характеристикою, яка забезпечує додаткову зручність експлуатації вікон. Моделі більш простої конструкції приваблюють доступною ціною, а металопластикові вікна зі складним функціоналом гарантують високий рівень комфорту та можливість варіювання режимів провітрювання.

За типом відкривання всі металопластикові вікна поділяються на:

1. Глухі. Найчастіше їх встановлюють як вітрину або частину віконної композиції.
2. Поворотно-відкидні. Найпопулярніші вікна, які однаково підходять для квартир і будинків.
3. Двійчаті. Обидві частини відкриваються в одній площині.
4. Розсувні. Ідеальні для економії місця, а також для балконів і лоджій.


ЯК ПРАВИЛЬНО ЗРОБИТИ ЗАМІРИ?

Щоб металопластикові вікна повною мірою виконували свої функції і не приносили вам додаткових клопотів, заміри повинен здійснювати професіонал. Звісно, мова йде про остаточні вимірювання, а якщо ви хочете просто розрахувати приблизну вартість майбутньої покупки, цілком можете виміряти вікно самостійно.

Лише спеціаліст знає всі тонкощі роботи з металопластиковими вікнами та монтажу подібних конструкцій. Цікаво, що заміри в такому випадку проводяться як всередині будинку, так і надворі. Це дає можливість отримати більше даних, на основі яких буде виготовлятись ваше замовлення.

Робота додана: 11.06.24

Вгору