Стільниці з акрилового каменю: 10 цікавих фактів

Стільниці для кухні з штучного каменю за основними своїми властивостями нічим не поступаються природним аналогам, а де в чому навіть перевершують граніт, мармур, онікс та травертин. Але якщо для багатьох з нас стільниці з акрилового каменю CORIAN, STARON, MONTELLI давно вже стали звичною частиною побуту, інші українці мають досить віддалене уявлення про матеріал «покоління next».
Пропонуємо ознайомитися з цікавими фактами про один з найпопулярніших матеріалів для виготовлення сучасних стільниць – акриловий агломерат:
1. Стільниці для кухні з акрилового каменю на 70% складаються з мінерального наповнювача, акрилової смоли та кольорового пігменту. Саме тому це екологічний та безпечний матеріал.

2. Завдяки відсутності мікропор акриловий камінь відрізняється вологостійкістю. Він не руйнується від грибку та не деформується від вологи.

3. Стільниці з акрилового каменю мають високу термостійкість, тому не бояться випадково поставленої сковорідки чи незатушеного сірника.


4. Догляд за акриловою поверхнею максимально простий – протирання вологою губкою та миття звичайним мильним засобом.

5.Пошкоджені ділянки стільниць можуть ремонтуватися локально. Для цього достатньо зачистити пошкоджене місце наждачним папером та відполірувати.

6. Акрилову поверхню неможливо зіпсувати агресивними побутовими речовинами – оцтом, кисломолочними продуктами, фруктовим соком, кавою, алкоголем.

7. Не рекомендується чистити стільниці з акрилового каменю за допомогою абразивних засобів або жорсткої металевої щітки.

8.Монтаж акрилової стільниці не потребує облаштування додаткових підпорок, тому що її вага набагато менша, ніж у виробів з натурального каменю.

9.Технологія виробництва стільниць даного виду відкриває широкий простір для створення виробів найрізноманітніших форм та відтінків.


10. Стільниці з акрилового каменю у 4-5 разів дешевші виробів з натурального каменю та приблизно на 1/3 дешевші за кварцовий агломерат.

Дізнавшись про основні особливості та переваги стільниць з акрилового каменю, кожний може зробити для себе висновки про один з найпопулярніших матеріалів сучасності. Відвідавши наш каталог, ви переконаєтесь у різноманітності дизайнерських пропозицій та доступності цін.

Робота додана: 10.06.24

Вгору