Життя в Польщі
500 грн. 1 день

Життя в Польщі

Життя українця в Польщі не відрізняється кардинально від проведення часу місцевих жителів. Кожен іноземець може організувати режим дня на свій розсуд, але існує ряд негласних законів, яких доведеться дотримуватися. Поляки шанобливо ставляться один до одного, до уряду, історії своєї країни і вимагають того ж від приїжджих.
Польща входить в число країн, в яких переважає етнічна однорідність. Але після вступу до Євросоюзу вона стала особливо приваблива для емігрантів з усього світу. Якщо проаналізувати середній рівень життя людей в Польщі стає зрозуміло, що уряд всіляко намагається допомогти населенню. В державі підтримуються програми соціальної допомоги місцевим жителям і іноземцям.
Життя в Польщі відгуки має позитивні по ряду причин. У мігрантів і корінних поляків практично рівні права. Іноземці мають можливість працювати і отримувати гідну оплату праці, вчитися і навіть створювати свій бізнес в будь-якій сфері. Офіційні державні структури надають в цьому всіляку підтримку. Життя в Польщі стабільне і розмірене. Поляки впевнені в завтрашньому дні, тому можуть собі дозволити будувати плани на роки вперед.
Життя українця в Польщі:

Українські іммігранти відзначають, що поляки дуже гостинні і спокійні люди. У державних установах Польщі працюють стримані і компетентні фахівці, мета яких допомогти зацікавленим громадянам. Життя в Польщі має ряд переваг:

стабільна політична і економічна ситуація;

лояльне ставлення до іноземців з боку влади і місцевих жителів;

помірна вартість проживання і харчування, в порівнянні з іншими країнами ЄС;

красива природа і сприятлива екологічна ситуація;

хороша соціальна захищеність і помірне оподаткування;

подібний менталітет і схожа мова;

зручне географічне розташування і якісні дороги;

відмінно розвинена інфраструктура і високий рівень освіти;

смачні і недорогі продукти харчування;

відмінні умови для створення і ведення бізнесу.

Середньостатистичний житель витрачає в місяць на щоденні потреби до 1000 євро. Вартість життя в Польщі цілком виправдана якістю наданих послуг і товарів.

Життя та робота в Польщі
на території Польщі проживає більше мільйона українських громадян і ця цифра постійно збільшується. Одна з привабливих перспектив – навчання за кордоном. Молодих людей з України та інших країн пострадянського простору притягує можливість мати диплом європейського зразка. Старшому поколінню надається можливість отримати другу вищу освіту в Польщі. Особливо лояльно в цій державі відносяться до приїжджих, які мають польське коріння. Після нескладних бюрократичних маніпуляцій, представники цієї касти мають можливість отримати карту поляка – документ, що дає ряд пільг, в тому числі вид на проживання.
Польща приваблива і для людей, що шукають тимчасовий заробіток. Насичене і цікаве життя і роботу в Польщі можна поєднувати, оскільки роботодавці пропонують гарну оплату праці і на неповний робочий день. Так, мінімальна зарплата поляка становить 2 тисячі злотих, що прирівнюється до 500 умовних одиниць. Гідні гроші отримують муляри, касири, кухарі, будівельники, електрики, столяри і водії. Варто врахувати, що шанси отримати високооплачувану роботу значно вище для кандидатів, які знають національну мову.
Ряд переваг має навчання в Польщі після 11 класу. Випускник, має можливість вступити на бюджет на конкурсній основі. Безкоштовне навчання також доступне емігрантам з польським походженням і при отриманні ПМЖ. Життя в Польщі: вартість харчування і проїзду. Вартість проїзду в громадському транспорті: Ціна за поїздку в одну сторону на автобусі або трамваї становить 2-5 злотих.споживчий кошик з запасом основних продуктів буде коштувати всього 70-80 злотих. А якщо скористатися акційними пропозиціями гіпермаркетів, можна заощадити.
Умови життя Польщі привертають словаків, німців, українців. Ця країна пропонує гідні умови існування для місцевих жителів і іноземних громадян. Медицина в Польщі платна,але кожен житель, має право на оформлення страховки,і висококваліфіковані медичне обслуговування.

Робота додана: 19.02.19

Вгору