Переклад
300 грн. 3 години

День китайської мови ООН буде відзначатися 20 квітня 2023 року по всьому світу. Подія була створена ЮНЕСКО в 2010 році з метою "відзначення багатомовності та культурного різноманіття, сприяння рівному використанню всіх шести офіційних робочих мов організації". 20 квітня було обрано датою для китайської мови "в знак поваги до Цан Цзи, міфічної фігури, яка, як вважається, винайшла китайські ієрогліфи близько 5 тисяч років тому".

Китайська мова була рідною мовою китайського народу Хан, а тепер вона говориться багатьма китайськими етнічними групами. Приблизно одна п'ята частка населення світу, або понад мільярд людей, говорить якоюсь формою китайської як своєю рідною мовою. Різновиди китайської зазвичай сприймаються носіями мови як діалекти однієї китайської мови.

Стандартний китайський є формою усної китайської мови, заснованою на пекінському діалекті мандаринської мови. Він є офіційною мовою Китайської Народної Республіки (КНР) та Республіки Китай (Тайвань), а також однією з чотирьох офіційних мов Сінгапуру. Він є однією з шести офіційних мов ООН. (З матеріалу: Вікіпедія) Текст "День китайської мови ООН" був взятий з www.cute-calendar.com.

Робота додана: 24.04.23

Вгору