MediaTek перетворить недорогі смартфони на ігрові

Чимало моделей ігрових смартфонів мають стабільний попит. Першим ігровий процесор випустила Qualcomm, згодом до неї приєднадася MediaTek з SoC Helio G90.

Однак якщо американці вважали за краще випускати геймерські чіпи в межах серії 700, орієнтовані на субфлагманів, то MediaTek обрала середній сегмент і зараз має намір випустити ігровий чіп для масових пристроїв.

Про перспективу появи такої платформи поінформував топ-менеджер тайванського чіпмейкера. За його словами, продуктивність нового чіпа буде слабкішою, ніж в Helio G90. Однак в цьому немає нічого дивного, адже він розрахований на масовий ринок. Крім того, він наголосив, що про новий продукт ми почуємо вже незабаром.

Ймовірно, йшлося про апаратну платформу Helio G70. Згідно з чутками, новий чіп матиме вісім ядер: два Cortex-A75 і шість Cortex-A55. За графіку відповідатиме прискорювач Mali-G52 MC2.

Також, за словами топ-менеджера MediaTek, компанія знову використовуватиме трикластерну архітектуру, розділяючи на окремі блоки: енергоефективний, високопродуктивний та середнього рівня ядра.

Такий підхід MediaTek раніше застосувала під час створення чіпів серії Helio X. Потім від такої структури процесорів відмовились, перейшовши до традиційної двокластерної архітектури.

Робота додана: 28.02.21

Вгору