«Прощавай, вільний графік»: що спонукає фрілансерів залишати «зону комфорту» і вертатися в офіс
150 грн. 3 часа

Коли люди віддають перевагу фрілансу, міняють роботу в офісі на можливість працювати вдома, у капцях і халаті, питань майже не виникає. Дивує чому люди, які колись обрали роботу на віддаленій основі, вирішують повернутися на "повну зайнятість". Плюси й мінуси обох типів зайнятості. Де в Рівному шукати хорошу роботу, щоб змінити надійних замовників на серйозних роботодавців. Ці та інші питання спробуємо розкрити в нашій статті.

Які труднощі очікують людей, котрі покидають "домашній кабінет" заради стільця в офісі

Розбиратися чи так вже вільно почувають себе фрілансери будемо трохи далі. Поки що достатньо збагнути, що відсутність суворого графіку знижує стресостійкість людини. Скоріше за все, це стане проблемою номер один, точніше приводом для того, аби відчувати труднощі під час переходу на постійну роботу. Фрілансер сам вирішує, коли почнеться його робочий день – зранку, в обід, або надвечір. Разом з тим, працюючи на себе, не треба півроку чекати на відпустку, планувати будь-який відпочинок, навіть звичайну зустріч з друзями, з урахуванням ще чиїхось потреб, окрім своїх.

Фрілансеру, який вирішив повернутися в офіс, може бути непереливки. Необхідність різко відмовитися від усього того хаосу, в якому він жив останній час, і який тепер потрібно загнати у часові та просторові рамки може стати проблемою. Зміна режиму – це серйозне потрясіння для організму, як на фізіологічному, так і на психологічному рівнях. Відновлення соціальних контактів також може дещо приголомшити звиклого до самотності робітника. Не існує універсальної формули адаптації фрілансерів до офісних умов, проте є загальні поради, які мають допомогти їм віднайти свої методи подолання труднощів, що можуть виникати на перших етапах влиття у стрімкий, одноманітний потік повної зайнятості.

"Прощавай, фріланс" – місія здійсненна

Офісний працівник живе за чітким графіком, що можна сприймати і як недолік, і як перевагу. Зрив дедлайнів, за умов необхідності працювати вночі, відсутності нормального сну, може стати звичкою. З часом, багатьом фрілансерам стає все складніше організовувати свій час так, аби можна було встигати не тільки виконувати замовлення та хапатися за голову від усвідомлення масштабів цейтноту у який вони потрапили, а ще й по-справжньому відпочивати. За умов постійної зайнятості все набагато простіше. Обов'язки рівномірно поділені між усіма співробітниками – ти працюєш в спокійному режимі, маєш змогу порадитися з колективом та, врешті-решт, зняти напругу, просто обмінявшись парочкою слів з колегою.

Не така вже й комфортна зона в якій змушені працювати люди, що обрали вільний (знову ж таки, умовно) графік. Важко визначити, яка форма зайнятості ідеально підійде тому чи іншому спеціалісту. Це дуже індивідуальне питання, як і все в житті. Головне, прислухатися до своїх бажань, сигналів організму і, перш за все, працювати над власним сприйняттям та вміти релаксувати.
Аналізуючи вакансії в Рівному на сайті Trud.com, де з 1 111 відкритих пропозицій лише у 87 йде мова про роботу на віддаленій основі, або ж вказано, що форма зайнятості значення не має, робимо висновок, що попит на фрілансерів у нашому регіоні невеликий. Лише 7% роботодавців готові довірити справу вільнонайманому працівникові. Усі інші пропонують здобувачам можливість офіційного працевлаштування, стабільно оплачуване робоче місце, соцпакет та рамки, яких фрілансери, зазвичай, уникають, допоки всерйоз не зіткнуться з проблемами, пов'язаними з відсутністю будь-якого регламенту.

7d.rv.ua
Работа добавлена: 23.08.17

Наверх