Терміни IT
70 грн. 2 часа

Терміни ІТ (інформаційні технології) та ІКТ (інформаційно-комунікаційні технології) постійно використовуються так, ніби це одне й те саме, але насправді це не зовсім одне й те саме. Хочете знати визначення інформаційних технологій? І які відмінності між ІТ та ІКТ? Я розповім вам у моїй новій статті.
Що таке інформаційні технології? Визначення інформаційних технологій
Інформаційні технології (ІТ) охоплюють всі цифрові інструменти або ІТ-програми, які дозволяють обмінюватися даними або інформацією, передавати їх, адмініструвати, обробляти або компілювати. Вони часто використовуються організаціями та компаніями для ведення бізнесу.
Без сумніву, очевидною метою є створення інформації, яку згодом аналізуватимуть люди, що прийматимуть певні рішення на основі цього аналізу даних. Коли ми говоримо про ІТ, ми маємо на увазі всю широку сферу інформації. Насправді, в межах ІТ ми можемо знайти апаратне забезпечення, програмне забезпечення, мережі або периферійні пристрої.
Який вплив інформаційні технології мають на організації?
Як відомо, компанія чи організація чітко пов'язана з ефективністю, виробництвом, конкуренцією та продуктивністю. У цьому контексті впровадження різних технологічних інструментів в компаніях є очевидною необхідністю для оптимізації процесів, вдосконалення та розвитку.
Компанії повинні бути здатними адаптуватися до нових технологій, модифікувати свої бізнес-моделі та вносити зміни на випередження. Це має багато переваг для бізнес-організацій, таких як: оптимізація процесів, підвищення продуктивності, зниження витрат, покращення комунікації як всередині компанії, так і за її межами, підвищення конкурентоспроможності, а також можливість приймати набагато чіткіші рішення.
Інші терміни:
ІКТ: ІКТ, або інформаційно-комунікаційні технології, все ще є частиною ІТ, але вони включають комунікаційний компонент - інтеграцію телекомунікацій та комп'ютерів.
НІКТ: Нові інформаційно-комунікаційні технології
Навчайтеся, щоб стати експертом у галузі нових технологій або цифрової трансформації
Якщо ви молода людина, яка хоче отримати професію, пов'язану з інформаційними технологіями, в Epitech ми пропонуємо різні програми для цього.
Без сумніву, одним з найпрестижніших курсів у нашій школі є бакалаврат та магістратура з комп'ютерних наук, де ви можете отримати офіційну кваліфікацію, визнану в Європейському Союзі, і яка дозволить вам стати експертом в галузі комп'ютерних наук та нових технологій.

Работа добавлена: 29.11.23

Наверх