Типи вхідних дверей: як вибрати найкращий?

Перше враження від оселі залежить не від вітальні й навіть не від передпокою – візитівкою та «обличчям» будинку чи квартири є вхідні двері. Сучасні виробники пропонують конструкції на будь-який смак: замовник може обрати особливий розмір, матеріал, дизайн. В каталозі онлайн-магазину «Вітраж» та інших інтернет-крамниць представлені надійні та стильні моделі, які захищатимуть ваше житло протягом довгих років.

ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ

Сировину для виготовлення того чи іншого типу дверей підбирають в залежності від того, для квартири чи приватного будинку вони призначаються. Так, у багатоквартирних будинках дверні конструкції безпосередньо не контактують з низькими чи, навпаки, високими температурами та вологим повітрям. Такі двері виходять не на вулицю, а у під’їзд. А от матеріал для дверей в котеджі та будинку повинен мати більш високі експлуатаційні характеристики.

1. Деревина. Попит на дерев’яні конструкції завжди був і залишається високим. Споживачі можуть вибрати як бюджетні, так і елітні вироби – тут все залежить від породи дерева. Щоб такі двері служили своїм власникам якомога довше, дерево слід добре висушити та просочити спеціальним антисептичним розчином – інакше виріб рано чи пізно зазнає негативного впливу грибків та плісняви.

2. Метал. Сьогодні саме металеві двері користуються у покупців найбільшим попитом, адже цей матеріал асоціюється у більшості з нас із надійністю та міцністю. Металеві двері не деформуються під дією зовнішніх чинників, вони служать довгі роки. На відміну від деревини, вони не чутливі до вогню. Єдиним недоліком такого типу сировини ще донедавна була неідеальна звукоізоляція. Але зараз виробники навчились виробляти моделі з бездоганними характеристиками шумопоглинання. Металеві дверні конструкції є популярними ще й завдяки тому, що вони забезпечують антивандальний захист. У більшості випадків зловмисники навіть не намагаються проникати в оселі з такими дверима, адже знають - це практично неможливо.


3. Металопластик. Вироби з такої сировини найчастіше використовують у приватних будинках. Особливою популярністю вони користуються як двері для чорного входу чи виходу в сад. За металопластиковими конструкціями легко доглядати, вони забезпечують ідеальну шумоізоляцію. Проте, якщо порівнювати їх з дерев’яними чи металічними виробами, вони є менш безпечними. Серед основних переваг: шумоізоляційні характеристики, резистентність до вологи та зміни температур, різноманітність кольорової гами.

ТИПИ КОНСТРУКЦІЙ

Зараз можна замовити двері будь-якого розміру та конструкції. І якщо мешканці квартир дещо обмежені форматом дверного отвору (у більшості випадків вони мають стандартний розмір), то власники будинків обмежені лише власною фантазією. Так, сьогодні ви можете обрати не лише звичну прямокутну форму, але й надати перевагу оригінальній скругленій («арочній»).

Сучасні двері можуть складатись з одного чи кількох полотен. Крім того, в інтернет-магазині зручно замовити будь-який відтінок та дизайн. У потенційного покупця також є можливість віддати перевагу одному з популярних стилів декорування та прикрасити вхідні двері оригінальним оздобленням чи різьбою.

Робота додана: 11.06.24

Вгору