Контроллер захисту джерела резервного живлення від перевантаження.

Контроллер відключення навантаження при виявленні напруги від резервного джерела живлення.
Якщо Ви є володарем щита АВР з функцією автозапуску генератора, то часто виникає питання відсікання навантажень, які можуть "підвантажити" генератор або джерело безперебійного живлення (ДПЖ). Наприклад: відключення кондиціонера при роботі генератора або інвертора. Які варіанти?

1. Протягнути від щита АВР до навантаження силовий кабель і при роботі резервного джерела живлення навантаження підключене не буде. Добре, якщо розподільний щит знаходиться поряд з АВР і силові навантаження можна виділити в окрему групу. Недолік очевидний: трасування кабелю, особливо якщо у будинку або квартирі закінчений ремонт.
2. Поставити біля силового навантаження контроллер, який не підключатиме навантаження до резервного джерела живлення.
В цьому випадку немає необхідності вносити зміни в існуючу електричну мережу - ніяких додаткових дротів.
Як відомо, форма вихідної напруги генератора далека від синусоїдальної. Ця особливість і використовується в цьому приладі: 32-бітовий процесор, використовуючи алгоритм цифрової обробки сигналу, аналізує форму вихідної напруги генератора і обчислює THD (коефіцієнт гармонійних спотворень).

Цей прилад захистить Ваш генератор від перевантаження, не включивши після старту генератора потужні силові навантаження. Мається на увазі, що реле управлятиме обмоткою силового контактора.
Контроллер аналізує вхідну напругу і включає реле тільки після того, як "побачить" міську мережу. Як відомо, аналізувати напругу або частоту генератора марно - як одно так і інше "плавають" при зміні навантаження або після певного часу експлуатації генератора. Контроллер вимірює рівень гармонійних спотворень синусоїди і при рівні менш заздалегідь встановленого, включає реле.
При виявленні напруги з електрогенератора реле не включиться, тим самим відключаючи від генератора навантаження. Приміром, через силовий контактор. На відео спеціально вносяться локальні спотворення, щоб продемонструвати стійкий відробіток міської мережі. Так само контроллер вимірює напругу і частоту. Пороги напруга і частоти були максимально розсунені, щоб продемонструвати роботу по THD (гармонійні спотворення).
Індикація. На контроллері є червоний світлодіод, який відображає активний параметр таким чином : відлічує сотні (починаючи з нуля), після 1 сік паузи, відлічує десятки (починаючи з нуля, після секундної паузи відлічує одиниці (починаючи з нуля, після 5сек паузи повторює цикл. На відео видно, як контроллер відображає параметр THD 7% (1 спалах + 1 спалах + 8 спалахів) при роботі від генератора і 2% при роботі від міської мережі (на відео не видно). Хочу відмітити хорошу синусоїду генератора.
Параметри контроллера.
Працездатність контроллера зберігається при напрузі AC : 150v-280v;
Наступні параметри ушиті, але можуть бути змінені в процесі програмування контроллера :
Нижній поріг по напрузі: 180В.
Верхній поріг по напрузі: 250В.
Нижній поріг по частоті: 45 Гц.
Верхній поріг по частоті: 60 Гц.
Верхній поріг по THD 5%.
Час повернення в робочу зону: 20 сек.
Час спрацьовування по порогу: 1 сек.
Здатність навантаження реле : 220В 10А при коэфф. нагр. =1;

sites.google.com
Контроллер захисту джерела резервного живлення від перевантаження. изображение 1

Контроллер захисту джерела резервного живлення від перевантаження. изображение 2

Робота додана: 30.03.16

Вгору