Хрестини маленької людинки дуже зворушливий день в житті батьків. Їм треба гарненько підготуватися. І підготувати не тільки речі до церкви, а ще й морально настроїтись. Бо хрестини – найперше духовне свято для малючка. В нього з’являється янгол-охоронець і друге ім’я, яке теж буде оберігати дитину від злих очей.

Звичайно, більшу частину справ, що стосуються церковних моментів, беруть на себе хрещені. Та за організацію вечірки на честь свята відповідають мама з татом. І батьки дуже стараються, щоб все було чудовим – чудовий костюм для малюка, чудові фото, чудовий торт. І якщо з першими пунктами ми точно не зможемо допомогти, то за останнім ласкаво просимо до нас – кондитерську майстерню «Merry».


Торти без мастики – вибір сучасних батьків

Сьогодні батьки все частіш стали обирати на дитячі свята торти без мастики. І хрестини не виключення. Звичайно, сам малюк не скуштує свого смаколика (хоча буває всяке, батьки не обов’язково хрестять малечу в перші місяці народження). Проте, як правило, мама з татом звуть на свято друзів, в яких вже є діти.

Дитячі торти для хрестин мають складатися на сто відсотків з натуральних інгредієнтів. В них немає місця для консервантів, барвників, та іншої хімії, бо вони можуть викликати алергію у маленьких гостей. А як же зробити так, щоб торт на хрестини хлопчика або дівчинки був і корисним, і виглядав ефектно? Команда кондитерів «Merry» знає, чим замінити мастику для дитячих смачняшок. Це можна зробити за допомогою:

• вершків;
• крему;
• ганашу;
• меренги;
• шоколаду;
• марципану.

А хімічні барвники можна замінити на натуральний сік з фруктів та ягід.
Отже, ми з’ясували, що і без мастики торт на хрестини не втратить своєї привабливості та смаку. Замість нього можна обрати кремовий торт з фруктовою начинкою або ягідним суфле, ммм, смакота! Такий торт може собі дозволити навіть мама, яка годує (трішечки не завадить). Так що можете бути певні, маленькі гурмани будуть шикуватися в чергу за ще одним шматочком.


Оформлення тортів на хрестини

Наші кондитери слідкують за сучасними «солодкими» тенденціями, та знають, чим вас вразити у 2020 році. Здавалося б, що ще можна цікавенького придумати для тортів на хрестини?
Традиційно вони прикрашаються:

• фігурками ангелів;
• фігурками новонароджених;
• хрестиками;
• Біблією;
• пінетками;
• хрестильними костюмами;
• ім’ям та датою народження хрещеника.

Особливо ніжно і зворушливо виглядають дитячі торти на хрещення, на яких малюк зображений укритим ангельськими крилами або поруч зі своїм ангелом-охоронцем, який починає оберігати і доглядати за дитиною саме після таїнства хрещення. Досить цікаво виглядає квадратний торт для хрещення, який виконується у вигляді ковдрочки, якою вкрита маленька дитина. Або зробити справжній торт-шедевр у вигляді милої колисочки з дитинчам.
Деякі батьки обирають для хрещення десерт у вигляді розкритої книги, на одній сторінці якій зображений малюк, а на іншій - дата хрестин, імена самої дитини і його хресних батьків.
Зараз дуже популярною ідеєю є тортик на хрестини з пряниками. Вони можуть мати форму сердечок, голубків, янголят, та навіть дитячих слідів, пустушок, слинявчиків. Також можна зробити іменні пряники, наприклад «Для бабусі», «для хрещеного», «для тітки». Гостям буде неймовірно приємно бачити, що для кожного виготовлений окремий пряник, який вони можуть забрати з собою.


Торти на хрестини для дівчаток і хлопчиків

Ми прогресивна команда і не підтримуємо стереотипи, що «рожевий для дівчат, а блакитний для хлопців». Як мінімум тому, що існує неймовірна кількість інших кольорів. До того ж, більшість з них підходять обом статям: білий, сірий, бірюзовий, відтінки кремового.
Щодо декору смаколиків, то тут можна трошки пофантазувати. Але якими б сучасними не були погляди батьків, більшість з них дотримується традиційного оформлення. Торт на хрестини дівчинки прикрашають бантиками, мі-мі-мішними платтячками, квітами, ангелочками. Торт на хрестини хлопчика роблять в пастельних тонах та оформлюють суто «чоловічими» штучками: кедами, краватками, літаками-паровозами.
Якщо ж ви схиляєтесь до нейтрального стилю без акценту на стать, в декорі торта будуть доречні милі звірята, різноманітні топери або просто ім’я дитинки.

Більше не треба морочити собі голову «Де б його замовити крутий торт на хрестини хлопчика чи дівчинки у Києві?». Ми тут, на Позняках. І вже готові створювати найсмачніші кулінарні шедеври для вас. Любов до своєї справи та краплинка креативу наших кондитерів допомагають виконати всі ваші незвичайні, можливо дивні, та навіть космічні побажання.

Робота додана: 18.02.20

Вгору