PUBLIC CENTER OF CULTURAL DEVELOPMENT

Одна з головних ідей проекту – надати іншого змісту концепції «Будинок культури», яка була поширена за радянських часів по всій Україні. За основу проекту було обрано типове планування будинку культури на 500 місць. Планування та перелік функціональних напрямків докорінно змінено відповідно до потреб сучасного суспільства.

Концепція проекту була побудована завдяки завданням: об’єднати під одним дахом людей різного віку, гендерних груп, різних видів діяльності тощо. Припускаючи, що центр можуть відвідувати маломобільні групи, до яких входять вагітні жінки, люди з повним або часткової інвалідності, людей похилого віку, громадян з дітьми, вирішено зробити перший поверх забудовним, розмістивши на ньому всі кімнати культури, якими можуть користуватися відвідувачі.

Другий поверх призначений для розвитку силових і спортивних навичок відвідувачів (хореографічний зал і тренажерний зал). Половину другого поверху займають гримерки для акторів, які влаштовані таким чином, що жоден відвідувач чи незнайомець не зможе увійти.

Третій поверх є суто рекреаційним. У ньому є велика сучасна бібліотека, читальний зал, двоповерховий буфет та велика тераса, на якій можна гуляти по бібліотеці та кафе, розглядаючи краєвиди навколо.

Підвальне приміщення займає великий паркінг, склад сценічного приладдя та підсобні приміщення для регулювання температури, мікроклімату та вологості в приміщеннях.

Для більшого комфорту пересування не тільки для людей з особливими потребами, а й для звичайних відвідувачів будівлю обладнали ліфтами для внутрішнього переміщення по кімнаті, а зовні є всі необхідні заходи безпеки та попередження (поручні, тактильна плитка, інформаційні таблички). , тощо).

Колірна гамма проекту – спокійна і невимушена, завдяки чому інтер’єри виглядають легко, а достатня кількість світла, що проходить через вікна та за допомогою освітлювальних приладів, створює ергономічно правильні умови. Серед основних оздоблювальних матеріалів можна відзначити металеві профілі та листи, світле дерево, штукатурку, штучне каміння та кераміку (мозаїку та плитку).
Проектні рішення, які наведені в проекті, були ретельно продумані, а правильність рішень регулювалася Українськими державними стандартами B.2.2 - 16: 2019 - Об'єкти культури та розваг та дозвілля та SBS B.2.2 - 40: 2018 - Інклюзивність будівель і споруд.

www.behance.net
PUBLIC CENTER OF CULTURAL DEVELOPMENT изображение 1

PUBLIC CENTER OF CULTURAL DEVELOPMENT изображение 2

PUBLIC CENTER OF CULTURAL DEVELOPMENT изображение 3

PUBLIC CENTER OF CULTURAL DEVELOPMENT изображение 4

PUBLIC CENTER OF CULTURAL DEVELOPMENT изображение 5

PUBLIC CENTER OF CULTURAL DEVELOPMENT изображение 6

PUBLIC CENTER OF CULTURAL DEVELOPMENT изображение 7

Робота додана: 07.02.22

Вгору