Де э свiтло? Оповiщення по SMS та Telegram

Де світло? Айтiшник з Одеси створив скрипт для Android, що перетворюе старий смартфон у датчик для моніторингу наявності енергозабезпечення у вашому домi.

«Коли почались масовані обстріли української енергетики, українці почали одразу адаптуватися до нової реальності. Якийсь час проблема з електроенергією була дуже відчутною у Одесі. Не працювали свтлофори, супермаркети АТБ. Після 18го листопада віялові відключення почались по всій території України. Я одразу почав шукати яким чином точно знати чи є світло вдома, чи ні. Пошукавши вже існуючі рішення знайшов тільки віджет для IOS, але хотілося мати дуже просте та дешеве рішення, на Андроiд. Ну і трошки підзадовбали однотипні повідомлення в будинковому чаті від сусідів (Світло є чи нема, Світло є чи нема, Світло є чи нема…)», — розповідає розробник.

Розкажить, будь-ласка, як це працюэ?

Цей гаджет можна зробити з будь+якого смартфону на AndroId 5+ i вище. Коли користувач додає телефонний номер, йому буде запропоновано надати також доступ для відправлення SMS-повідомлень.

Гаджет постiйно монiторить наявнiсть напруги у электромережi. Завдяки акумулятору продовжуэ монiторiнг до вiдновлення электропостачання. При зникненi чи появi свiтла вiн вiдправляэ sms чи Телеграм повiдомлення.

Робота додана: 18.12.22, змінена: 08.01.23

Вгору