Основи раціонального харчування студента
50 грн. 2 години

Студентське життя – прекрасна пора, дуже насичена та різноманітна! Юність, перша закоханість, друзі, цікаве навчання! А, якщо серйозно, то не таке вже воно веселе – життя сучасної молодої людини: “гризе граніт науки”,недосипання, особливо в період сесії, порушення режиму дня і відпочинку та характеру харчування.
Надзвичайно важливим є відповідність енергоцінності раціону до енергозатрат,збалансованість раціону.Витрата енергії повинна повністю покриватися за рахунок енергії,отриманої з їжі. В повсякденному раціоні мають бути основні компоненти: білки, жири і вуглеводи з поєднанням всіх чотирьох смаків: гіркого, солоного, солодкого і кислого. У 3-5 разовому режимі харчування збагаченому вітамінами,перевага повинна надаватися натуральним продуктам, вживанню достатньої кількості рідини.
Негативний вплив на організм мають низькоякісні газовані напої, булки, тістечка, печиво, картопля, жирна і смажена їжа, страви швидкого приготування, які містять консерванти, барвники, ароматизатори, стабілізатори, інші малокорисні добавки.
Для забезпечення нормальної життєдіяльності організму необхідно дотримуватися принципів здорового харчування: не переїдати; в раціоні повинні бути всі необхідні організму речовини; харчуватися регулярно з ретельним пережовуванням їжі.
Харчування є раціональним, якщо воно повністю забезпечує потребу в їжі у кількісному та якісному відношеннях, сприяє правильному росту і розвитку організму, збільшує його опір шкідливим впливам зовнішнього середовища, сприяє розвитку функціональних можливостей і підвищує працездатність людини.
Саме студенти медичних навчальних закладів повинні пропагувати здорове харчування та бути прикладом для оточуючих.
#раціональне_харчування

Робота додана: 13.04.19

Вгору