Будівельні матеріали(укр)

Гіпсокартон – унікальний матеріал для будівництва та обробки стін
Використання гіпсокартону в будівельних роботах розпочалося у США ще понад два століття тому. Перевірений часом, цей матеріал сьогодні не даремно ще називають «будівельною дошкою», адже сьогодні гіпсокартон став невід’ємною частиною багатьох основних видів робіт пов’язаних із будівництвом.
Сприяють такій популярності матеріалу його численні властивості. Чи не основною перевагою гіпсокартону є його високі технологічні характеристики – його проста структура та водночас міцність та стійкість роблять цей будівельний матеріал універсальним. Він без проблем свердлиться, є еластичним та добре прогинається, зручний при обробці шпаклівкою та фарбою. Тому основним застосування гіпсокартону є виготовлення та вирівнювання стін, встановлення перегородок, виготовлення арок, вистелення підлоги та інші.
Іншою важливою характеристикою гіпсокартону є його здатність регулювати рівень вологості. Спеціальний вид гіпсокартону (ГКЛВ) є стійким до вологості: він активно вбирає водяну пару та навпаки віддає її у сухому приміщені. Окрім цього запобігає появі цвілі та грибка. Тому цей матеріал є універсальним при ремонті ванних кімнат.
Гіпс, картон та органічні речовини – саме таким є склад основних видів гіпсокартону. Тому сьогодні цей обробний будівельний матеріал є популярним і завдяки своєму екологічному складу. Вирізняється він і теплоізолюючими характеристиками.
Одне із важливих застосувань гіпсокартону використання його для обшивки димоходів і порталів камінів, а також виготовлення стін із підвищеними протипожежними характеристиками. Спеціальний вид вогнестійкого гіпсокартону (ГКЛО) завдяки армованому сердечникові та спеціальній склосітці відрізняється здатністю чинити опір вогню. Зокрема, такі листи гіпсокартону витримують дію відкритого вогню до 40 хв.
Корисним цей матеріал є і у зведені приміщень із звукоізоляцією. Акустичні листи гіпсокартону відрізнити від інших його видів не важко – уся поверхня такого «листа» вкрита круглими отворами діаметром до 1 см. Найперше перфорований акустичний гіпсокартон рекомендується використовувати для приміщень кінотеатрів, студії, концертних залів.
Стандартний розмір листового гіпсокартону будь-якого виду становить 2,5 м довжини та 1,2м ширини. Проте за необхідності серед сучасного асортименту Ви легко знайдете й інші «формати» листів.
Отож, при виборі цього будівельного матеріалу рекомендуємо Вам враховувати технічні особливості видів гіпсокартону та обрати один із тих, що найкраще відповідатиме Вашим потребам!
А також пам’ятайте: зберігайте листи гіпсокартону лише горизонтально; не допускайте провисання, щоб не деформувати його; листи повинні зберігатися у сухому місці при температурі не нижче +10 градусів.

Робота додана: 20.12.16

Вгору