Україна сподівається, що США підтримають її курс до Європи

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара зустрівся із очільником підкомітету з європейських питань Комітету з закордонних відносин Сенату Сполучених Штатів Америки.

Під час розмови з сенатором Крісом Мерфі український міністр висловив сподівання, що Сполучені Штати Америки нададуть підтримку нашій країні в її намаганні інтегруватися до Європейського Союзу.

Під час зустрічі Кожара і Мерфі також висловили свої міркування щодо цілого комплексу питань співпраці України з Сполученими Штатами Америки. Ключовими були питання співробітництва у сфері нерозповсюдження зброї масового знищення, міжнародної безпеки, енергетики і енергетичної безпеки, сільського господарства та інвестицій.

Як американський, так і український чиновник, констатували, що взаємини між державами перебувають на високому рівні і навіть у перспективі можуть стати ще кращими й тіснішими.

Міністр закордонних справ України повідомив сенатору США про те, яку кількість роботи було зроблено для підписання в листопаді поточного року Угоди про асоціацію, а також для схвалення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом.

Разом з тим, під час візиту до Сполучених Штатів Америки Кожара висловив впевненість у тому, що справа Юлії Тимошенко не стане на заваді обраному Україною курсу до Європейського Союзу.

Робота додана: 11.06.17, змінена: 28.02.21

Вгору