Ефективний алгоритм написання новин

Як писати новини? Чи існує простий і зрозумілий алгоритм, який полегшить копірайтеру структурування й оформлення тексту? Звісно ж, існує, і не один. Водночас такий алгоритм не може бути універсальним, оскільки є різні типи новинних матеріалів, які вимагають різної подачі інформації.

Що можна зробити, аби читання новини було якомога комфортнішим і цікавішим для відвідувача сайту?

Матеріал варто писати в беземоційному і лаконічному стилі. Автор не повинен нав'язувати власну думку. Потрібно старатися не виходити за рамки інфостилю і зберігати простоту викладу інформації.

Йдеться про короткі речення, чітко сформульовані думки, послідовний, логічний і зрозумілий текст. Якомога менше води, ще менше – канцеляризмів і шаблонних фраз, заборонені – відступи від теми.

Разом з тим, дуже важливе значення має вміння автора підібрати влучний, інтригуючий заголовок та створити інформативний лід, який міститиме основну думку новини.

Безпосередньо сама новина – це деталізована інформація, подана, зазвичай, у кількох абзацах. Часто додатково подаються довідкові або менш важливі дані, якщо вони вагомо доповнюють і насичують публікацію.

Копірайтер спроможний значно оживити свій матеріал, якщо помістить туди тематичний коментар одного з героїв новини. Публікація стане більш достовірною і привабливою для читача.

Робота додана: 28.02.21, змінена: 20.12.22

Вгору