Finval 475 SC промисловий дизайн
240 годин

FINVAL – українська компанія, яка серійно виробляє човни для спортивної риболовлі. Вони регулярно використовуються на змаганнях, мають відмінні морехідні якості, остійність і непотоплюваність. Працюючи у Finval, в команді з інженерами я створила дизайн проект човна 475 Evo SC. Цей човен має невеликі розміри та доступну ціну у порівнянні з флагманськими моделі.

Моє завдання як промислового дизайнера полягало в тому, щоб створити максимально функціональний простір кабіни, зробити його комфортним. У цьому проекті я розробила дизайн самої консолі управління для капітана, тумби для пасажира, мембранної клавіатури, магнітного тримача для смартфона. Найбільше часу зайняла розробка консолі, пошук форми та композиції, щоб розмістити всі навігаційні та контрольні пристрої на невеликому просторі. Визначаючи технічне завдання, директор вказав, що хоче в кінцевому підсумку орієнтуватися на смаки американського споживача, де найсильнішим конкурентом є Crestliner. Основний стиль консолей конкурента наближений до кантрі. Також важливо було розмістити перед пультом підстаканник, який можна використовувати під час риболовлі, а також щоб на горизонтальній площині пульта можна було встановити два 12-дюймових ехолота. Так як даний човен відноситься до бюджетного варіанту, консоль повинна була бути недорога за вартістю, тому була обрана технологія вакуумного формування. Через це форма повинна була бути монолітною, без складових частин, без негативних кутів, без тонких перегородок і гострих кутів, без глибоких виїмок і гострих країв, щоб під час охолодження на пластику не утворювалися раковини.

Я намагався створити сучасну консоль, але з м’якими, неагресивними формами. Важливо було вмістити в консоль необхідний обсяг - базу керма, електроніку, заощадити місце для врізних пристроїв, а також можливість встановити два ехолота зверху. Також важливо було зрозуміти та вивчити ергономіку людини. Важливо, щоб консоль була зручною як для великих, так і для маленьких користувачів.

finvalboats.com
Finval 475 SC промисловий дизайн изображение 1

Finval 475 SC промисловий дизайн изображение 2

Finval 475 SC промисловий дизайн изображение 3

Finval 475 SC промисловий дизайн изображение 4

Finval 475 SC промисловий дизайн изображение 5

Finval 475 SC промисловий дизайн изображение 6

Finval 475 SC промисловий дизайн изображение 7

Finval 475 SC промисловий дизайн изображение 8

Робота додана: 04.04.23

Вгору