Винтовые компрессоры

Експлуатація та обслуговування
Устаткування довго прослужить, якщо виконувати правила, встановлені нормативною документацією. У ній є пункт про своєчасному проведенні техобслуговування. Не слід нехтувати цією вимогою, щоб в подальшому не платити за дорогий ремонт.

При правильній експлуатації техніки ремонт не потрібно. Конструкція компрессора хоча і надійна, але її можна вивести з ладу, якщо залити масло або холодильний агент. Рідина, що потрапила в пристрій при запуску, забезпечить високі гідравлічні навантаження. Це призведе до небажаних наслідків для підшипників. Потрібно скрупульозно підходити до заповнення системи робочим складом.

При виборі обладнання необхідно перевіряти трубки ліній всмоктування і подачі. Вони виготовляються з еластичного матеріалу. Їх довжина залежить від типу холодильного агента і експлуатаційних вимог.

Для винтового компрессора має значення якість масла. Воно виконує кілька функцій. Експерти радять брати масло відомих марок. Високоякісне масло послужить гарантією тривалої роботи техніки.

Монтаж і запуск гвинтових дизельних компресорів виробляють професіонали, які мають допуск до такого виду робіт. Устаткування монтується в закритому приміщенні на горизонтальній поверхні. Воно не повинно бути під впливом атмосферних явищ.

Об'єкт необхідно забезпечити хорошою вентиляційною системою. Повітря, що всмоктується пристроєм не повинен мати домішки. Повітряна маса, вироблена гвинтовим дизельним компресором в харчовій або фармацевтичній промисловості, не використовується. Трубопроводи, по яких циркулює повітряна маса, повинні бути справні.

abtechnologies.com.ua
Винтовые компрессоры изображение 1

Робота додана: 29.12.18

Вгору