Стаття для блогу (Ловець повітряних зміїв)

Ловець повітряних зміїв, Халед Госсейні
GoodReads: 4.33 | Жанр: роман

Потужний дебютний роман афганського лікаря-емігранта про історію зростання в часи останніх мирних днів перед революцією та вторгненням росії на територію Афганістану. ??

Автор познайомить вас з історією країни впродовж кількох останніх десятиліть минулого століття. З афганським життям, своєрідним, дивним, і водночас напрочуд знайомим.

Більшість із нас думає про Афганістан, як про зруйнований війною та виснажений, нав’язливий та обмежувальний, навіть лякаючий. Хоссейні ж описує дореволюційний Кабул тепло і дотепно, бо пам'ятає, яким він був до воєн та революцій. Автор відкриває афганському народу обличчя. Обличчя, яке світ не знаходив час і бажання побачити. ?

Це захоплюючий твір про сім’ю, кохання та дружбу, відданість, боягузтво і зраду.

Погоджусь з думкою, що якби сюжет не розвивався на руйнівному тлі історії Афганістану, і якби нам, українцям, так не відгукувалася сюжетка лінія вторгнення бруднодупих військ - твір мав би менш приголомшливий ефект.

Мене книга надихнула шукати паралелі воєн в Афганістані та Україні, зануритися в історію талібану та країни “немає Бога, крім Аллаха”.

Чи відгукнеться історія вам? Є лише один спосіб дізнатися ?

Робота додана: 15.06.23

Вгору