Стаття для блогу (Топ книг про книги ч.3)

Топ книг про книги (ч.3)

Продовжуємо наші пошуки тематичної літератури про книги. Попередня добірка туть.

?Місто мрійливих книг, Вальтер Моерс
GoodReads: 4.4 | Жанр: фентезі

Молодий письменник, успадковує неопубліковану новелу невідомого автора. Пошуки його особистості приводять героя до Букхольма: міста, побудованого на стародавньому та величезному сховищі книг.

Невдовзі він потрапляє до рук місцевого злого генія, який віроломно кидає його в лабіринти катакомб під містом, де читання книг може бути справді небезпечним.

?Крадійка книжок, Маркус Зузак
GoodReads: 4.4 | Жанр: історичний

Нацистська Німеччина, 1939 рік. В центрі сюжету дівчинка Лізель, у якої є велике бажання вчитися, але грошей на книги немає, тому вона їх краде.

Викраденими книгами вона ділиться з сусідами під час бомбардувань, а також з євреєм, який ховається у її підвалі.

?Список читання, Сара Ніша Адамс
GoodReads: 4.0 | Жанр: худ.літ

Вдівець Мукеш намагається оговтатися від втрати дружини і огорнути турботою онуку Прію, затяту книголюбку.

Алейша — підлітка, яка працює влітку в місцевій бібліотеці. В одній із книг вона випадково знаходить зім’ятий аркуш зі списком романів, про які вона ніколи раніше не чула. Заінтригована, вона імпульсивно вирішує прочитати кожен з них. 

Коли Мукеш приходить до бібліотеки, відчайдушно намагаючись налагодити зв’язок зі своєю онукою, Алейша передає список для читання… сподіваючись, що це стане порятунком і для нього. 

?Словник втрачених слів, Піп Вільямс
GoodReads: 4.0 | Жанр: історичний

Есме росте без мами і проводить своє дитинство в садовому сараї в Оксфорді, де її батько та команда лексикографів збирають слова для першого Оксфордського словника англійської мови.

Одного разу на підлозі губиться папірець зі словом «кріпачка». Есме рятує цей листок і починає збирати інші слова ("недоречні", викинуті або знехтувані).

З часом Есме розуміє, що деякі слова вважаються важливішими за інші, і що слова та значення, пов’язані з досвідом жінок, часто залишаються незафіксованими. Тож вона починає збирати слова для власного словника...Словника втрачених слів.

Робота додана: 15.06.23

Вгору