Стаття для блогу (Топ бестселерів книг жахіх усіх часів)

Топ бестселерів книг жахіх усіх часів

Сьогодні поговоримо про елітну групу страхітливих історій, які стали основними елементами поп-культури. Король жахів, Стівен Кінг, фактично мав би мати власний розділ в подібних топах. Але ми також згадаємо її величність класику, яка витримала випробування часом.

?Квіти на горищі; Вірджинія Ендрюс
GoodReads: 3.8 | Жанр: готичний горор

Роман заснований на реальних подіях, відразу став бестселером і був двічі екранізований. Батько сімейства гине в автокатастрофі і матері чотирьох дітей не залишається нічого крім повернутися в будинок багатих батьків, з якого її колись вигнали. Але щоб знов здобути прихильність батька і успадкувати його статки, той не має дізнатися, що в неї є діти. Тому вона вирішує тимчасово ховати їх в маленькій кімнаті з виходом на горище.

?Франкенштейн; Мері Шеллі
GoodReads: 3.9 | Жанр: фантастика жахів

Перший і найвідоміший роман англійської письменниці, який вона написала в дев’ятнадцять років. Книга швидко набула популярності і справила відчутний вплив на все світове мистецтво. Це історія вченого, що вирішив взяти приклад із Бога і створити людину…

?Дракула; Брем Стокер
GoodReads: 4.0 | Жанр: фантастика жахів

Спроба відтворення складного та суперечливого портрета волоського правителя Влада Басараба, овіяний похмурою славою образ якого був покладений ірландським письменником в основу його знаменитої книги.

?Інтерв'ю з вампіром; Енн Райс
GoodReads: 4.0 | Жанр: містична драма

Написаний буквально за півтора місяці в пам'ять про шестирічну дочку, яка померла від лейкемії, роман давно вийшов за тісні рамки жанру і став світовою класикою. Вампірська психодрама, яка переказує життя по цей і по той бік буття, — французькі колонії в Луїзіані, Париж ХІХ століття, глухе село в Карпатах...

​​?Керрі; Стівен Кінг 
GoodReads: 4.0 | Жанр: фантастика жахів

Перший повноцінний роман короля жахів про телекінетичну підлітку Керрі Вайт на сьогодні розійшовся тиражем понад 4 мільйони копій. Це також одна з найкращих екранізацій автора.

Робота додана: 15.06.23

Вгору