9 способів з'єднатися з божественною жіночністю (і чому ви цього хочете)

9 способів з'єднатися з божественною жіночністю (і чому ви цього хочете)

Божественна чоловіча та жіноча енергія існує в усьому, включаючи людей, і у світі, де домінує чоловіча енергія, сьогодні все більше людей прагнуть доторкнутися до божественної жіночності. З’ясуємо, що таке божественний жіночий архетип, а також те, як його втілити, щоб принести більше балансу у своє життя.

Як божественне жіноче начало пов'язане з божественним чоловічим

Божественне жіноче і божественне чоловіче не можуть існувати одне без одного. Це означає, що, незважаючи на наші культурні асоціації чоловічого та жіночого начала з чоловіками та жінками відповідно, усі ми маємо в собі обидві енергії. Вони просто можуть бути нерівномірно збалансовані.
Занадто багато чоловічого, і ми отримуємо агресію та домінування. Занадто багато жіночності, і ми отримуємо відсутність прав та стагнацію.
«Кожна людина має як жіночі, так і чоловічі якості — справа не в тому, якої ви статі», — пояснює інтуїтивний консультант і дизайнер священного простору Елана Кілкенні. Вона додає, що місце, де ці двоє знаходяться в рівновазі, є приємною точкою, до якої ми повинні прагнути в нашому повсякденному житті.
«Жіноча енергія втілює якості вихователя, цілителя, співчутливого миротворця, тоді як чоловіча енергія зосереджена на діях і досягненнях», — говорить духовний автор «Експерименту любові до себе» Шеннон Кайзер. «Вони покликані доповнювати та підтримувати одне одного: вони є інь та ян».

Якості божественної жіночності

Якості божественного жіночого начала можна побачити в багатьох релігійних і духовних традиціях у формі богинь і могутніх жіночих фігур, таких як Шакті в індуїзмі, Венера в римській міфології тощо.
Божественна жіночність м’яка, але жорстока, коли це необхідно, любляча та підтримуюча. Як зазначає Кайзер, це «парадигма універсального материнства». Знову ж таки, нехай слово «мама» не збиває вас з пантелику — кожен може отримати доступ до своєї внутрішньої божественної жіночності, незалежно від статі. «Через шанування священного жіночого начала, — каже вона, — ми знаходимо природний доступ до таких духовних якостей, як сприйнятливість, терпіння, здатність слухати та турбота».

Деякі якості божественної жіночності:

Інтуїтивність
Сердечність
Співчутливість
Мудрість
Прийняття
Прощення
Партнерство
Творчість
Чуттєвість
Доброта
Ніжність

9 способів відчути свою божественну жіночність

Ми живемо в суспільстві, орієнтованому, переважно, на дії, які мають божественну чоловічу природу. З’єднання з божественним жіночим началом усередині — це уповільнення та буття, а не діяння. Це також стосується втілення вищезгаданих якостей, таких як співчуття та інтуїція.

Ось як ви можете почати використовувати цю енергію у своєму повсякденному житті:

1. Відпочивайте

Як пояснює Кайзер, ми живимося мисленням «робити більше» і «наша місія досягти більшого, зробити більше, отримати більше». Щоб протистояти цій спокусі, спробуйте дозволити собі просто бути та практично нічого не робити. Так, нічого!
«Під час паузи ми можемо доторкнутися до божественної благодаті жіночого начала», – зазначає вона. Спробуйте посидіти в тиші всього п’ять хвилин. Ні музики, ні відволікання, просто дозвольте собі відпочити.

2. Прийміть свою чуттєвість

Кілкенні зазначає, що божественна жіноча енергія охоплює все чуттєве. Не обов’язково плутати з сексуальністю, чуттєвість – це фізичне задоволення, чи то у формі догляду за собою, текстури, приємних краєвидів тощо. Ми можемо сприйняти це, «доторкнувшись до речей», запалити улюблену свічку, приготувати ароматну страву і дозволити запахам і смакам окутати наші почуття.

3. Ведіть щоденник

Занурювання в внутрішні думки та переживання, є великою частиною божественної жіночої енергії. Отже, зазирніть всередину себе та почніть занотовувати думки, переживання, події. Це хороший спосіб – поміркувати та використати свою жіночу енергію, зазначає Кілкенні.
Кілкенні особливо подобається улюблена техніка Джулії Кемерон «Ранкові сторінки», яка передбачає написання трьох сторінок щоранку. Ця практика може допомогти вам зазирнути всередину, використовуючи свою творчість — ще одну якість божественної жіночості.

4. Любіть себе

За словами Кайзера, «найкращий спосіб охопити божественну жіночість — це практикувати любов до себе». А це означає любити себе таким, який ти є, а не таким, яким ти думаєш, що маєш бути. «Одним із найбільших компонентів любові до себе є співчуття до себе, а співчуття є мовою любові священного жіночого начала», — додає вона.
Спробуйте подивитись у дзеркало і сказати: «Я хочу активувати божественне світло всередині себе», — пропонує Кайзер. Попрактикуйтесь «бачити джерело божественної енергії в собі, це один з найкращих способів відчувати священну енергію жіночності», – зазначає вона.

5. Звертайте увагу на свої сни

Тлумачення ваших снів може бути чудовим способом налагодити контакт зі своєю божественною жіночністю, тому що, знову ж таки, це засіб міркувань над вашим внутрішнім світом.
«Сни мають багато символізму, який може бути пов’язаний із синхронністю та іншими речами, які виникають у вашому житті», — пояснює Кілкенні. «Помічати це, усвідомлювати це і бути достатньо вправним, щоб пов’язувати це, потрапляє в категорію божественного жіночного».

6. Додайте більше енергії інь у свій простір

Кілкенні отримала класичну підготовку з фен-шуй, перш ніж стати дизайнером священного простору, і зазначає, що просте включення більше «інь» або жіночої енергії у ваш простір є одним із простих способів отримати божественну жіночу енергію.
Інь у домі дуже заспокоює, тому Кілкенні пропонує віддати перевагу освітленню, кольорам і текстурам, які підтримують атмосферу спокою.

7. Пріоритет «час для себе»

Кожному потрібен час, щоб відновити зв’язок із собою, пояснює Кайзер, тому вона має практику, яку вона любить називати «Важливий час для мене». Це час, щоб відновити зв’язок зі своїм внутрішнім «Я», чи то ранкова молитва, медитація, післяобідній сон або споглядання заходу сонця, зазначає вона.
«Цей час, як священний простір, для вшанування власного божественного світла», — каже вона. «Знайдіть для цього час щодня, не відмовляючись від домашньої роботи або будь-якої іншої роботи».

8. Використовуйте свою інтуїцію

Інтуїція тісно пов’язана з божественним жіночим началом. Користуватися інтуїцією, це чудовий спосіб активувати власну жіночу енергію, «зайшовши всередину, налаштувавшись і побачивши, де ви знаходитесь», пояснює Кілкенні. Йдеться про те, щоб порозумітися з самим собою і «не йти за інформацією назовні, а радше отримувати її зсередини», додає вона.

9. Прислухайтесь до внутрішнього чуття, перш ніж діяти

І, нарешті, якщо ви прагнете включити більше божественної жіночності у своє життя, Кілкенні каже, що ще один хороший спосіб зробити це – виробити звичку слухати своє внутрішнє чуття, перш ніж робити дії назовні.
«Коли ви думаєте про те, як впоратися з чимось у житті, ви можете або схопити бика за роги (що було б по-чоловічому), або прислухатись до своєї інтуїції та отримати відповідь, перш ніж діяти», – каже вона.

Важлива роль божественної жіночності

Сьогодні, божественне чоловіче, здається, домінує в багатьох галузях. Зважаючи на це, ось кілька сфер, де важливо, щоб божественна жіночність була включена та збалансована.

У зміні клімату:

Ніщо не є більш божественно жіночим, ніж сама Мати-Земля, і, використовуючи нашу власну жіночу енергію, ми можемо захистити Землю від наслідків зміни клімату.
Ідея екофемінізму полягає в застосуванні жіночих принципів до зусиль щодо сталого розвитку та оздоровлення рослин. Як зазначає Кайзер, «прийняття священного жіночого начала є незамінним внеском у зцілення та перетворення світу. Завдяки таким якостям, як сприйнятливість, терпіння, здатність слухати та турбота про життя, ми можемо зібратися разом та об’єднатися в нашій людяності».

У духовності:

Знову ж таки, божественне жіноче начало можна побачити в багатьох духовних і релігійних традиціях, від індуїзму до християнства тощо. Віддавати перевагу божественному чоловічому в духовності означає, ігнорувати саму енергію творіння, з якої ми всі походимо. І точно так само, значна частина суті духовності передбачає занурення всередину, що, як ми знаємо, є більш жіночою рисою.

У бізнесі:

У бізнесі Кілкенні каже, що баланс жіночої енергії може зробити вас чудовим лідером, тим, хто розуміє цінність спільноти, співпраці та компромісу.
«Співпраця, як підхід до вирішення справ. То, як ми можемо слухати один одного, чути один одного, можливо, прийти до компромісу?» пояснює вона.
Ритуал для пробудження божественної жіночності всередині
Один з найпростіших ритуалів з’єднання з божественним жіночим началом – це проведення часу на природі. «Ми можемо миттєво з’єднатися зі священною жіночою енергією, проводячи час із Матір’ю-Землею», — каже Кайзер. «У природі вирує жіноча творча енергія — її фізична краса помітна».
«Заземлення», є одним із найбільш трансформаційних інструментів для пробудження вашого внутрішнього світла, додає вона. Все, що вам потрібно зробити, це ходити босоніж по землі. «Навіть п’ять хвилин на свіжому повітрі або коротка прогулянка босоніж по траві можуть бути достатнім душевним наповненням, щоб пробудити вашу божественну жіночність», – каже вона.

Суть

Божественне чоловіче і божественне жіноче – це архетипні енергії, які всі ми маємо в собі. Головне знайти баланс між ними. Особливо в нашому, орієнтованому на дії світі, багатьом із нас, буде корисно регулярно використовувати власну божественну жіночу силу.

Робота додана: 27.02.23

Вгору