Як зробити сніданок смачним та корисним

Надіюсь, ніхто не стане заперечувати, що ранок задає ритм усьому дню, тому надзвичайно важливо розпочати його правильно. Зробити зарядку, приготувати смачний, корисний сніданок, для того, щоб дати організму заряд енергії та необхідні поживні речовини. Адже, хоч як би банально це не звучало, ми є те, що ми їмо. А обмежуючись лише бутербродом з ковбасою та кавою, або відмовляючись від сніданку взагалі, ми завдаємо собі неабиякої шкоди, яка, можливо, і не відразу, але проявиться неодмінно. До того ж на приготування корисних сніданків витрачається не так вже й багато часу.
У вигляді рекомендацій
Готуючи сніданок потрібно враховувати не лише смакові уподобання, але і фізіологічні властивості організму. Їжа повинна давати відчуття ситості протягом щонайменше трьох годин. Якщо відчуття голоду настає раніше, необхідно підібрати для сніданку іншу страву.
Варіанти ранкових страв
1) Класичний варіант сніданку - вівсяна каша. Готується вона в пропорції - шість столових ложок вівсянки довгої варки на стакан молока. Вариться на середньому вогні п'ять-шість хвилин. Для удосконалення смаку в неї можна додати мед, улюблені ягоди, фрукти, горіхи.
2) Вівсяний млинець. Страва хоч, на перший погляд, проста, але смачна надзвичайно. Для приготування потрібно змішати чотири столові ложки вівсяних пластівців, якщо вівсянка цільно зернова спочатку злегка подрібнити її у кавомолці, п'ять столових ложок молока, одне яйце та дрібку солі. Вилити суміш на попередньо розігріту та злегка змащену олією сковорідку. Смажити під закритою кришкою на середньому вогні до золотистого кольору, перевернути та обсмажити іншу сторону, уже кришкою не накриваючи. Перекласти на тарілку. На половину млинця викласти начинку та згорнути його пополам. Начинкою може бути все, що вам до вподоби. Особливо вдале поєднання - натертий твердий сир або сиркова маса, до якої додається банан, для солодкого варіанту.
3) Омлет. Готується з розрахунку 30 мл молока на одне яйце аналогічно приготуванню вівсяного млинця. Можна готувати в залежності від уподобань з начинкою або без. Пористим та надзвичайно ніжним виходить омлет, приготовлений в духовці. Тільки при такому способі пропорція яєчної суміші та молока повинна бути один до одного.
4) Панкейки. Улюблена страва американців, чудова альтернатива оладкам, оскільки готуються вони на сухій сковорідці. Для тіста необхідно змішати два яйця, один стакан кефіру (можна замінити молоком, але при використанні кефіру панкейки виходять ніжніші та пишніші), 20 грамів цукру, на кінчику ножа ваніліну та 15 мл рафінованої олії. Окремо з'єднати трохи неповний стакан борошна та половину чайної ложки соди, додати до суміші. При смаженні, як уже говорилось, сковорідку змащувати не потрібно.
5) Тости з авокадо, яйцем, лососем та руколою. Скибки хліба, краще цільно зернового, злегка підсушити. Варені яйця порізати кільцями, авокадо - скибочками, лосось - смужками. Викласти на хліб шарами руколу, яйце, авокадо, лосось, зверху притрусити натертим пармезаном. Все. Ситний та смачний сніданок готовий.
6)Сирна запіканка. Готується вона трохи більше часу, ніж на сніданки, описані вище. Та, якщо вранці в часі є обмеження, її можна приготувати звечора, смакові якості від цього аж ніяк не погіршаться. Один із рецептів, за яким запіканка виходить м'яка та ніжна, причому сам рецепт легкий в запам'ятовуванні, наступний: взяти 600 грамів м'якого сиру, додати в нього жовтки трьох яєць, по три столові ложки цукру, сметани та манки, все це збити блендером в однорідну суміш. Окремо збити три білки з дрібкою солі до стійкого стану. Обережно змішати їх з сирковою масою. Перекласти все у змащену вершковим маслом форму, випікати при температурі 180 градусів близько 50 хвилин.
Насправді рецептів страв для сніданків дуже багато, вистачить на цілу кулінарну книгу. Головне пам'ятати, що продукти, з яких готуються страви повинні бути свіжими, натуральними та якісними, оскільки їжа безпосередньо впливає на стан здоров'я, а на ньому краще не економити.

Работа добавлена: 07.03.23, изменена: 13.03.23

Наверх