Римські штори: дизайнери розповіли про нюанси вибору

Штори надають приміщенню затишку та вишуканості, роблять його більш привабливим і респектабельним. Але не всім подобаються масивне драпірування у кілька шарів. Саме тому дизайнери рекомендують купити римські штори у Львові . Сьогодні в моді лаконічність форм і мінімалізм в дизайні. Таке вдале рішення для малогабаритних кімнат, а також – для приміщень з невеликими вікнами. Використання таких конструкцій допомагає досягти якісного затемнення. Це особливо важливо в спальнях, маленьких кінотеатрах, конференц-залах тощо.

В мережі салонів декору «Ваш Інтер'єр» ціни на римські штори варіюються в широкому діапазоні, що дозволяє кожному придбати стильну новинку. Сподіваємося, наші поради допоможуть вам зустрітися зі шторами своєї мрії!

Враховуйте розміри та розташування

В першу чергу необхідно визначитися з типом монтажу полотна. Воно може розміщуватися всередині отвору або на зовнішньому боці. Для першого типу Roman curtains важливе значення має вибір глибини «посадки» штори та карнизу, на якому вона тримається. Це впливає не тільки на зовнішній вигляд, але й забезпечує комфортне користування всією конструкцією. Карниз не повинен перешкоджати вільному відкриванню вікна. Від особливостей розташування полотна (зовні чи всередині віконного отвору) залежить і розрахунок кількості тканини.
Для отримання повноцінного затемнення та забезпечення приватності від цікавих поглядів перехожих тканина має на 1-2 см перекривати світловий отвір. Цього правила потрібно притримуватися відносно всіх напрямків: знизу, зверху, з боків. Підйомна конструкція для римських штор може бути як звичайною механічною, так і автоматизованою. В останньому варіанті на карниз додатково встановлюється електромотор. Це дозволяє дистанційно керувати процесом піднімання та опускання тканини, з використанням спеціального пульту або панелі.


Підготуйте власний чек-лист

Перед тим, як вирушити до магазину за омріяною новинкою, дизайнери радять скласти перелік ключових питань. Такий чек-лист допоможе не розгубитися та завчасно з’ясувати важливі характеристики товару:
● Штора повинна мати жорсткі регулярні складки чи вільні, з легкої тканини?
● Головна функція полотна – декоративна чи захисна?
● Вам потрібен механізм з електричним чи ручним підйомом?
● Плануєте оздобити вікна важкою чи легкою тканиною?
● Майбутня штора буде розташовуватися всередині рами чи ззовні карниза?
● При згортанні тканина повинна повністю відкривати вікно чи достатньо згортання полотна на 1\3 або 1\2 віконного отвору?
● Ваше вікно має стандартну форму чи арочну?

В більшості випадків Roman curtains виконують роль єдиного текстилю на вікнах. Але зустрічається також поєднання з іншими портьєрами на автономних карнизах, що потребує грамотного компонування кількох видів тканин та узгодження розмірів.
Римські штори завжди вважалися ознакою гарного смаку господарів. Це зручна та проста конструкція, яка надійно захистить від сонця та додасть шарму загальному інтер’єру.

Работа добавлена: 04.12.23

Наверх