Причини ламкості волосся та способи її усунення

Ламкість волосся явище доволі розповсюджене. Причин її появи безліч, починаючи з порушень правил догляду і закінчуючи проблемами зі здоров'ям, які б здавалося не мають зі станом волосся нічого спільного. Тому першочерговим завданням для розв'язання цієї проблеми являється саме виявлення причин.

Ознакою ламкості є посічені кінчики, його кучерявість та тьмяність.
Причинами із порушень правил догляду можуть :
1) зловживання або невміле користування термічними засобами, такими як фен, праска для вирівнювання, щипці для завивання;
2) неправильний вибір гребінця;
3) миття голови надто жорсткою або гарячою водою;
4) розчісування відразу після миття;
5) часте фарбування, використання неякісних фарб, користування засобами для фіксації зачіски, які містять спирт тощо.

Мити голову ні в якому разі не можна гарячою водою, її температура повинна не перевищувати позначки 50, тобто воду слід використовувати теплу і не жорстку. Найпростіший спосіб її пом'якшити в домашніх умовах це прокип'ятити.

Після миття голови волосся краще не витирати ретельно рушником, а залишити під ним, сформувавши з нього тюрбан, на хвилин 15-20. Після цього обережно розчесати.

Для розчісування не слід використовувати металеві гребінці та гребінці з надто гострими зубчиками.

В ідеалі сушити волосся потрібно без використання термічних засобів, але часто часові обмеження змушують нас цей процес пришвидшувати. Для того, щоб сушіння феном не завдало йому шкоди, потік теплого повітря (ні в якому разі не гарячого) необхідно рухати в напрямку від шкіри голови до кінчиків, розділивши волосся на окремі пасма, на які попередньо нанести засіб термічного захисту. Фен слід тримати на відстані не менше 20 см. Кінчики краще залишити трішки недосушеними.

При вирівнюванні праскою слід дотримуватись температурного режиму, який передбачений для вашого типу волосся. Перед тим, як почати це робити, також рекомендується нанести засіб термічного захисту.

Щодо інтервалів між фарбуванням, то в загальному вони повинні становити 1-1,5 місяця, для ламкого цей термін краще продовжити до двох.

Ламкість волосся також може виникнути в результаті незбалансованого харчування. Їжа, яка забезпечить йому красивий здоровий вигляд, повинна бути багата на протеїни, вітаміни групи B та біотин. Їх в достатній кількості містять такі продукти як горіхи, ягоди, шпинат, жирна риба, авокадо, перець, бобові, нежирне м'ясо.

В разі, якщо ви дотримуєтесь всього, що перераховано вище, та проблема не зникає, необхідно звернутись до лікаря для проведення обстеження. Найпоширенішою причиною, що викликає ламкість, є гормональний дисбаланс. З його усуненням до волосся повертається гладкість, шовковистість та блиск.

Робота додана: 07.03.23, змінена: 13.03.23

Вгору