А ви вмієте вибирати штори у спальню?

Для того, щоб оновити інтер’єр та надати йому вишуканості, не обов’язково влаштовувати масштабний ремонт. Інколи достатньо замовити штори в спальню та купити кілька недорогих аксесуарів – картину, дзеркало, поличку. Ці прості та доступні рішення здатні підкреслити всі переваги приміщення, створити атмосферу затишку.

В інтернет-магазині Ваш Інтер'єр каталог штор для спальні приємно здивує різноманітністю та розумними цінами. Сучасні виробники пропонують моделі як класичного дизайну, так і креативні рішення для сміливих експериментів. З допомогою наших порад кожний зможе правильно вибрати нове «вбрання» для своїх вікон та втілити найприємніші очікування в реальність.

Види штор та їх особливості

Штори вибираються в залежності від багатьох факторів: загальний стиль інтер’єру, розмір спальні, бажаний рівень затемнення, особливості будови віконного отвору та інше.

• Завіси складаються з довгих і прямих, напівпрозорих полотен. Альтернативні назви: фіранка, гардина. Це найбільш простий та лаконічний варіант, який рекомендують використовувати у поєднанні з жалюзі або римськими шторами. Якщо вікна кімнати виходять на північ, можна обмежитися одними завісами - без додаткових штор. Популярним різновидом є нитчасті завіси, які виглядають вишукано та гламурно.
• Портьєри прекрасно поєднуються з завісами, шиються з міцних тканин. Добре захищають від світла і частково – від шуму. Для сонячної спальні експерти радять придбати портьєри на підкладці, яка захистить від передчасного псування та допоможе утворити елегантні фалди. Доречним доповненням до портьєр стануть мотузки та стрічки для підтримання.
• Класичні штори складаються з двох шарів тканин різного типу – прозорих завіс та масивних портьєр. Інколи функція портьєрного полотна є суто декоративною, а для захисту від сонця призначені інші рішення (жалюзі, римські штори).

На основі вище перерахованих базових варіацій з плином часу у кожній країні з’явилися цікаві дизайнерські модифікації. Якщо ви хочете обладнати спальню в італійському або французькому стилі, не забудьте у відповідному стилі оформити і вікна.

«Географія стилю» штор
В Італії дуже затребувані звичайні портьєри, але полотно пересувається за допомогою шнурка. При бажанні можна створити імпозантні складки, таке вікно гарно гармонує з класичним інтер’єром та стилем бароко.

Французькі штори розраховані на просторі приміщення. Полотно призбирується у численні складки. Краще за все використовувати атлас, органзу, шовк, тафту.

Стильною альтернативою пластиковим жалюзі стануть римські штори, які особливо доречні для компактних спалень. Найкращий стиль – етнічний або майже всі різновиди сучасного (мінімалізм, лофт, хай-тек, етно, еко). Для пошиття потрібно мінімум тканини, а особливості конструкції допоможуть зекономити вільний простір біля вікна.

Австрійці вирішили поєднати переваги римських і французьких штор. Саме тому в їх національній інтерпретації присутні і розкішні складки, і зручний підйомний механізм. Вдалий вибір для класичного дизайну просторих приміщень.
Штори вашої мрії повинні не тільки радувати функціональністю, але й надихати своєю красою. Вони мають відповідати вашому уявленню про затишок та вишуканий стиль.

Робота додана: 04.12.23

Вгору